Friday, April 27, 2007

Primera parada: GranĂ !

Doncs si, varem comensar amb Granada... la millor ciutat d'Andalusia... Molta marxa, molta gent... molta bona gent... i molta, mooooolta tranquilitat.
Es una ciutat de casetes blanques ficada enmig de muntanyes... amb unes pujades de collons (les de Vilassar de Dalt son per nenes), i unes vistes impressionants. No m'estranya que els moros la tinguessin de capital.

El mes gran de Granada es la seva barreja entre lo moro i lo cristiano, com aquell que diu. No nomes en els edificis, pero tambe en la cultura. I, bueno, si et passes per l'Albaicin, pots trobar-te bars on no et donaran una cervesa, pero et podras prendre un te collonut i probar una cachimba de debo!










(que, per cert, tenen gust a fruites... mu raro)


Granada tambe te molta influencia gitana... mes que res, el flamenc va ser inventat alla... I bueno, barrio gitano famos (despres de la Mina) es el Sacromonte... Al Sacromonte es alla on tenen les cases que entren dins la muntanya, del palo cova (soposo que per a estar mes fresquets). I si un vol anar a veure flamenc com deu mana, Sacromonte es el lloc... aixo si, no vagis amb cartera, o en cotxe... o aixo...Molt blanquet i bonic, oi?




El mes important que un pot veure a Granada sense cap dubte es l'Alhambra. Resulta que l'Alhambra, com tothom sap, era un palau musulma, no? No es gaire gaire vell... les parts mes noves son del 1200 i escacs, i va passar a ser el centre del Al-Andalus despres de que els Cristians prenguessin Cordoba. Com tothom ja sap els moros es van quedar a Granada fins el 1492, que va ser l'any de sort pels Reis Catolics.Aquesta foto es des del mirador de Sant Nicolas a l'Albaicin... diu la llegenda que quan van perdre Granada, i fugien cap a Sierra Nevada, el rei moro es va parar alla per a veure la seva Alhambra i es va posar a plorar. En fin... No m'estranya, perque dins de l'Alhambra hi ha un tresor arquitectonic! i de jardins... i de fonts...


























Nota curiosa: l'Alhambra ara esta treient-se punts per a ser inclosa dins de les noves 7 meravelles del mon (es que hi havien 7 durant els temps grecs, pero ja nomes queden 2 o 3 d'aquelles, i clar, un s'ha de renovar)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Free Web Site Counters
Free Web Site Counters