Thursday, January 12, 2006

Avui va de pinguins!


Ja se que us pensareu que ja he perdut el cap del tot... i, si, vale, es veritat, pero ja fa temps que el vaig perdre, pel que el fet de fer un post sobre pinguins no canvia la meva situacio intel.lectual, eh?
En fin, ahir a la BBC feien un programa sobre pinguins (sembla que ara que han tret aquell documental que esta al cine, s'han posat de moda), i la veritat es que son uns animals sorprenents.
I per que? No nomes per inventar Linux! Resulta que hi ha pinguins que poden arribar a fer 1'10 metres d'alsada! Us imagineu un bitxo aixi d'alt venint cap a vosaltres? Doncs, si, perque sembla que son els unics "ocells" que no mostren cap por als humans (burros!)... per tant, si ne'n veuen un, hi van corrents.
Pero no problemo, perque tot i fer 1'10metres i tenir pinta de ser mes durs que una pedra, els mes grans nomes pesen uns 35kgs... perque com estan fets basicament de greix, doncs son lleugerets.
Que mes? Aaaaah, si... resulta que es una de les poques especies (apart de la humana, es clar) en les que les femelles es foten de pinyos per a poder aconseguir un mascle... ja que sembla que el nombre de mascles es relativament petit al costat del de femelles. Vale, el motiu de les femelles humanes es diferent.... es mes aviat perque tenim un gran nombre de mascles, pero tots estan encarcarats i semi-fossilitzats. O no?
Ah, i si una femella te un pollet, i el pollet es more (aiiiiiii), doncs ella intentara robar el pollet d'una altra pinguina!!! I com que a les altres pinguines no els hi agrada aixo, doncs es muntara un cacau de collons, en el que totes les pinguines intentaran evitar que la pobreta sense pollet robi el de l'altra.
Pero... abans de que neixin els pollets... les femelles posen l'ou, a la tardor... i el pasen al mascle, que el guarda a sota d'un peacho michelin que te a la panxa, perque estigui calento. Llavors la femella se les pira durant 3 mesos... que son els tres mesos de puro hivern antartic, en el que no hi ha ni una mica de llum... I els mascles es queden alla, solets, amb un ou a les faldes, sense menjar i a les fosques, durant 3 mesos... Fins que les femelles tornen a venir (o no), a la primavera, amb menjar. Elles si que s'ho saben muntar, conye!

Ah, ultima cosa... una pagina que val la pena visitar, pels que es vulguin comprar un pingui: penguin warehouse
No te desperdici la llista de "10 buenas razones para comprar un pinguino"

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Free Web Site Counters
Free Web Site Counters