Tuesday, January 03, 2006

Que es un pessebre vivent?

Clar, quan estas vivint amb un guiri, has d'anar constantment definint que son les coses que per tu son tan normals. Per exemple, per a mi un porro (amb accent a la segona o, no malpenseu) es la cosa mes normal del mon... pero com li expliques a un guiri perque hem arribat a aquest grau de complicacio per beure el vi?
O... no se, algo aixi com un caga-tio... com li expliques a un guiri que estas inflant a menjar a un tronc amb barretina i pipa, per despres fotre-li d'osties i que et CAGUI (quin fastic) un regal? Que collons un regal? Qui caga regals? I ara que fara amb la pipa? Perque si la feina del tio es cagar, amb la nova llei anti-tabac el tio no pot fumar a la feina... per tant, la pipa del tio no hauria de ser-hi.

En fi... entre altres coses, aquest Nadal vam haver d'explicar a en Bojan que es un Pessebre Vivent... i, vam utilitzar d'exemple el d'Orrius (como no).
Comencem...

Un pessebre vivent es un lloc a on vas despres del dinar de Nadal, on fot una rasca que et tira enrere... pero com que vas en familia, gairebe no importa.











Pero fas cua i cua i cua (perque, obviament, estar a petar de gent) i comences a notar que els peus no et responen, i que a la cara se't comensa a posar un somriure aixi del palo rictus, i que ni el calor huma de les 5.238 persones que hi ha al voltant teu et pot re-escalfar.






Pero llavors veus a algu que esta encara mes cardat que tu, i la felicitat espanyola de "jejeje, pringaaa, pringaaa!" et fa tornar a la vida.














En un pessebre vivent t'expliquen com vivia la gent d'aquella epoca a Israel. Be, de fet no... en un pessebre, tant vivent com estatic, trobem escenes del segle XVII catala... com expliques si no que pels carrers de Natzaret hi hagi masies catalanes, i que estiguin cultivant tomaquets??? (recordem que els tomaquets van ser un dels vegetals que els espanyols van descobrir quan van anar a America).
Pero, bueno, potser no esta historicament ben, ben col.locat, pero es educatiu.
Aqui a la foto feien pa... pero tambe hi havien ferrers (no futbolistes) i bugaderes, i pescadors....


I bueno, el climax del pessebre vivent es al final, quan arribes a la resolucio... que tothom ja coneix, pel que es perd la sorpresa de l'inesperat. Clar, no sera allo d'arribar i preguntar si es nen o nena, no?
I alla hi havia una expectacio! 325 persones fent cua davant del pessebre... i jo m'acosto, pensant que donarien carmelus, o que resulta que hi havia alguna representacio... Pero, no, tothom dins del pessebre estava ben quietet... I que hi feia tanta gent davant del pessebre, llavors? Doncs s'havia creat una discussio (a viva veu, obviament) de a veure si el nen era de veritat o era un nino. Es nota que la gent estava ficada en el tema, eh?

1 Comments:

At 3:11 PM, Blogger Ester and Bojan said...

Resoldrem uns quants dubtes:
1. SI que hi havia caganer vivent! Em sembla que el cul que ensenyava era de plastic, per aixo... perque amb el fred que fotia, si hagues estat en pompa, hauria acabat amb uns collonets petitets, petitets.
2. El nen Jesus no era un nino, era un nen de veritat... i si, la Maria te molt de merit!
3. En el meu pessebre poso tomaquets perque tinc la teoria de que Jesus de fet va neixer al Macchu Pichu, i que tota aquesta historia de Betlem i aixo es una conspiracio per a centralitzar la religio al continent Europeu. Per tant, no soc ignorant, soc rehivindicativa. O com s'escrigui!

 

Post a Comment

<< Home

Free Web Site Counters
Free Web Site Counters